TANDRETNING

​Tandretning eller ortodonti er ikke kun forbeholdt børn og unge mennesker. Voksne kan også have behov for at få tænderne rettet, og det gøres med lige så gode resultater, som hos børn. Der er mange årsager til at voksne får rettet tænder. Ofte er årsagen kosmetiske problemer, som nogle gange har generet i flere år. Andre gange laves tandretning for at forbedre tyggeevnen. Det kan være en forkert tandstilling, der skaber problemer i munden, tyggemusklerne og kæbeleddene eller det kan være nødvendigt for at forbedre langtidsprognosen for tænderne som helhed. Mindre korrektioner kan laves i almindelig tandlægepraksis, men de fleste tandretninger udføres af specialtandlæger, som vi henviser til. Tandretning udføres ved brug af bøjler og i nogle tilfælde også operation.

Bøjle

Kan være en del af behandling af for eksempel krydsbid eller saksbid. Behandling med fast bøjle, kan alt efter behov kombineres med forskellige aftagelige elastikker og lignende. Vi tilbyder behandling med Inman Aligner. Man kan i dag få nogle tandfarvede dele til tandretningen, så det ikke syner så meget i munden. Til nogle behandlinger kan vælges et system, som du kan tage af og på - fremstillet efter et aftryk af dine tænder - usynlige bøjler:

Usynlig bøjle

Det kan for mange være generende, at skulle have "togskinner" på tænderne. Der findes i dag tandregulerings-systemer, som kan udføres meget mere diskret end de traditionelle metalbøjler. Vi kan med den usynlige bøjle give dig et lige, flot og velfungerende tandsæt. Behandling med de usynlige bøjler behøver ikke at strække sig over flere år, men kan i mange tilfælde klares på 8-16 uger afhængigt af din tandstilling.  Vi tilbyder behandling med ClearCorrect. Kontakt os for mere info.

Med bøjle er det vigtigt at være opmærksom på:

  • Ømme tænder: Tænderne kan godt blive ømme de første dage efter, at man har fået en fast bøjle på
  • Spisevaner: Undgå mad der er hårdt, sejt og klæbrigt – for eksempel lakrids, karamel og tyggegummi.
  • Mundhygiejne: Bøjlen samler nemmere snavs i tænderne. Derfor skal du bruge mere tid og formentlig også andet ”værktøj” til tandbørstningen.
  • Hvis noget går i stykker: Ring og bestil tid med det samme – så vi kan reparere det.

​Operation

Det kan være det rigtige at kombinere tandretning med en operation af flere grunde. Der kan være et grundlæggende misforhold i størrelse mellem over- og underkæbe, eller f. eks. en tand, der ikke kan komme op. Operationens omfang afhænger selvfølgelig af, hvor omfattende problemet er.

Kontakt os & book en tid i dag​

Udfyld nedenstående kontaktformular og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Book tid online i dag

Vi tilbyder online booking til ændring af din tid til regelmæssigt tandeftersyn. Du er altid velkommen til at kontakte os - om du skal booke en tid eller hvis du har spørgsmål.

​Firma info

Kjellerup Tandlægecenter

CVR: 37914339

Sindingsgade 6, 8620 Kjellerup

- Find os på Google Maps

Se vore cookiedeklaration

Kontakt info

Tlf.:
86 88 16 30

E-mail:
​​info@kjtand.dk

Åbningstider

ManDAG

07.30 - 16.00

TirsDAG

07.30 - 17.00

ONSDAG

07.30 - 16.00

TorsDAG

07.30 - 17.00

Fredag

07.30 - 15.00

Telefontid

Mandag

08.00 - 16.00

Tirsdag

08.00 - 17.00

Onsdag

08.00 - 16.00

Torsdag

08.00 - 17.00

Fredag

08.00 - 15.00