Blegning​

Fra naturens side er tændernes farve almindeligvis gullig-hvid. Nogle tænder er imidlertid mere gullige end andre. Enten på grund af tandens indre struktur eller på grund af misfarvning fra eksempelvis tobak, kaffe, te og rødvin.

En grundig tandrensning kan fjerne mange af disse misfarvninger. Men vi ved i dag, at f. eks. et længerevarende tobaksforbrug giver en mere permanent misfarvning af tænderne.

Dybereliggende misfarvninger kan også have andre årsager. Det kan f.eks. skyldes forstyrrelser opstået da tanden i sin tid blev dannet, eller der kan være tale om en død nerve på en skadet tand eller en allerede rodbehandlet tand, som efterlader en blågrå farve.

Behandling med blegning

Når tandlægen har sikret sig, at tænder og tandkød er sunde og velegnede til blegning kan blegebehandlingen indledes. Blegningen laves som hjemmeblegning med skinne. Ikke alle tandsæt er lige velegnede til blegning, hvorfor det er vigtigt indledningsvis at få en snak om det forventede resultat. Ved skinneblegning sover du nogle nætter med en ganske tynd plastskinne på tænderne, med blegemiddel i.

Skinnerne kan gemmes og genbruges hvis du senere ønsker at gentage behandlingen. Udviklingen går stærkt også inden for blegemetoder og produkter.

Andre muligheder for lysere tænder

Hvis misfarvningen ikke kan klares med blegning, har vi andre muligheder: Vi kan dække den misfarvede tandoverflade med plast i den ønskede farve.

Dette er forholdsvis billigt.

​Det er også muligt at lave en tilpasset, tandfarvet porcelænsskal, som sættes fast på tanden. Det kaldes en porcelænsfacade, og den er generelt stærkere og mere form- og farvestabil end plast. Til gengæld også dyrere. Ved denne behandling tages et aftryk af tanden og facaden fremstilles derefter på et laboratorium. Porcelænsfacaden ”limes” på tanden med en speciel type plast

Kronebehandling

Endelig er der mulighed for at lave en krone til tanden, som omslutter alle tandens flader med en yderskal af porcelæn. Denne behandling skjuler selv de værste misfarvninger, og forstærker desuden tanden . Princippet for denne fremstilling er som ved en porcelænsfacade, blot kræves der mere plads, dvs. der skal slibes mere af tanden, end ved de ovennævnte metoder.

Bleg-selv

I dag kan du købe blegemidler til tænder i håndkøb. Fra blandt andet de danske tandlægeskoler lyder imidlertid advarsler mod selv at forsøge sig. Blegemidlerne er skrappe sager, som kan give ubehagelige bivirkninger. Husk dine tænder skal holde hele livet. Kom ind og få professionel rådgivning på klinikken.

Kontakt os & book en tid i dag​

Udfyld nedenstående kontaktformular og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Book tid online i dag

Vi tilbyder online booking til ændring af din tid til regelmæssigt tandeftersyn. Du er altid velkommen til at kontakte os - om du skal booke en tid eller hvis du har spørgsmål.

​Firma info

Kjellerup Tandlægecenter

CVR: 37914339

Sindingsgade 6, 8620 Kjellerup

- Find os på Google Maps

Se vore cookiedeklaration

Kontakt info

Tlf.:
86 88 16 30

E-mail:
​​info@kjtand.dk

Åbningstider

ManDAG

07.30 - 16.00

TirsDAG

07.30 - 17.00

ONSDAG

07.30 - 16.00

TorsDAG

07.30 - 17.00

Fredag

07.30 - 15.00

Telefontid

Mandag

08.00 - 16.00

Tirsdag

08.00 - 17.00

Onsdag

08.00 - 16.00

Torsdag

08.00 - 17.00

Fredag

08.00 - 15.00